Opleidingen

Coach de toekomst!

Deskundige trainers zijn voor Rebound ’73 enorm belangrijk! Daarom organiseren we samen met NBB en Landstede basketbalschool Zwolle een opleidingsprogramma, zowel voor jeugdige trainers als volwassenen. Door zo’n programma in een groep te volgen (in plaats van individueel) versterken wij het clubgevoel.

Er zijn meerdere opleidingsmogelijkheden:

Trainers Ouders die willen coachen Scheidsrechters Tafelaars U10-U14
Fast Break basis Fast Break basis BS2 Interne opleiding Hammers basketbalschool
BT3 BS3
Clinics met Landstede

De groepsgrootte voor de BT3 is minimaal 8 personen en maximaal 16. Alle opleidingen worden door de vereniging betaald.

Fast Break basis opleiding

Deze opleiding bestaat uit vier onderdelen van elk twee uur, welke allemaal in Harderwijk worden gegeven. Dit is de basis welke je nodig hebt voor u10, u12 en deels ook eerstejaars u14. Ook coachende ouders zijn zeer welkom om deze opleiding te doen. Om een certificaat te ontvangen, dien je drie van de vier bijeenkomsten te volgen. Meer informatie over deze opleiding vind je op de website van de NBB.

  Tijdsbesteding
Introductie en pedagogiek  2 uur
Jij als coach 2 uur
Didactiek 2 uur
Coachen in een veilige en uitdagende sportomgeving 2 uur

Ter voorbereiding ontvang je een inlogaccount van FlowSparks en MultiSkillz. Hierop staat alle leerstof en oefenmateriaal die je een jaar lang gratis kunt gebruiken.

Clinics

In overleg met Landstede basketbalschool en met een topsportcoach (op eredivisie niveau) kunnen wij als Rebound ’73 gebruik maken van clinics. Deze zijn toegankelijk voor onze gediplomeerde trainers. Tijdens een clinic wordt een bepaald onderwerp helemaal uitgewerkt en ondervind je zelf (in de zaal) wat je ermee kunt. Je kunt er daarna meteen mee aan de slag in je eigen team!

Basketbal Trainer niveau 3

Heb je de smaak te pakken en wil je na Fast Break doorgaan? Of denk je dat je het meteen aan kunt (bijvoorbeeld omdat je al enkele jaren trainer bent)? De BT3 opleiding wordt gegeven in de Topsporthal Zwolle, zowel in de zaal als in een lokaal. Alle overige informatie van de NBB vind je op deze website: BT3: Zelfstandig trainer/coach – Basketball.nl

  Tijdsbesteding
Introductie 3 uur
Ken je doelgroep 2 uur
Structureren & communiceren 2 uur
Groei mindset & Positief coachen 3 uur
NNB 3 uur
Analyseren 2 uur
Didactiek 3 uur
Fysieke ontwikkeling 2 uur
Aansturen assistent coach 2 uur
NNB 2 uur
NNB 2 uur

Na deze opleiding volgt een examen waarbij je jouw portfolio laat zien. En tevens is er een observatie door een examinator.

Hammers basketbalschool

Door onze samenwerking met de Hammers basketbalschool Zwolle kunnen we onze leden 6 t/m 13 jaar laten kennismaken met de trainingsfilosofie van de Landstede Hammers. Uiteraard gaat dat spelenderwijs en staat FUN centraal! Er wordt gewerkt vanuit een jaarplan, waarin duidelijk staat welke thema’s en trainingen aan bod komen. Twee keer per maand wordt er getraind, bij voorkeur rond een thuiswedstrijd van het eredivisieteam Hammers. De trainingen duren 1,5 uur.

Vanuit de jeugdopleiding van Landstede is er een eindverantwoordelijke die de kwaliteit bewaakt over het jaarprogramma en de uitvoering hiervan. Trainers bij Rebound worden gevraagd om deel te nemen in dit programma, zowel bij de voorbereiding als de uitvoering.

Doe je mee?

Rebound mag per training drie wedstrijdspelers leveren. Dat mogen dezelfde zijn, maar ook elke keer een paar andere zodat we iedereen een mooie ervaring kunnen geven. Bij wijze van uitzondering mogen er meer dan drie spelers aangemeld worden, altijd in overleg. Ouders (of de betrokken trainers) organiseren zelf het vervoer naar de topsporthal te Zwolle. Meld je aan bij jouw trainer of ga eens kijken bij een training in Zwolle!