Ontwikkelingen seizoen 2024-2025

Vanaf seizoen 2024-2025 speelt Rebound ’73 haar wedstrijden en een deel van de trainingen in de nieuwe sporthal Sypel 3. De huidige sporthal Stadsweiden blijven we gebruiken als trainingslocatie. De gymzalen Vliepad en Deventerweg staan niet meer in de planning. We hopen dat de nieuwe trainingstijden voor iedereen passend kunnen zijn. En tenslotte: de meeste teams kunnen twee keer trainen!

We hebben een plan gemaakt waarbij het clubgevoel van Rebound ’73 centraal staat. Monique en Pluum zijn er nauw bij betrokken en staan er achter. Leden zijn betrokken via een klankbordgroep en er is geluisterd naar de vele reacties van ouders en sponsors. 

Bonne: ‘Heb je vragen, ideeën of zorgen over Sypel 3? Dan kun je mij bellen of appen op 06-28512739’ 

Bonne Plat, onze Rebound projectleider voor Sypel 3

Waarom is clubgevoel belangrijk?

Allereerst: omdat wij als leden dit regelmatig zeggen! Clubgevoel is superbelangrijk, want het houdt ons samen en zorgt ervoor dat we ons een club voelen. Dat was al zo bij de oprichting ruim 50 jaar geleden en is nog steeds zo. Als we een sterk clubgevoel hebben, voelt iedereen zich gewaardeerd en deel van iets speciaals. En laten we eerlijk zijn, dat maakt het spelen en chillen bij Rebound zoveel leuker!

Onze kleine club groeit een beetje uit z’n jasje. Hoewel groei in het aantal leden zeker geen doel is, hebben we al enkele jaren een wachtlijst bij de jeugd. Het is belangrijk om een gezonde verhouding van jeugd – senioren te hebben want groei in ledenaantal lukt alleen als de kwaliteit ook meegroeit. Als club werken we daarom aan deskundige trainers en assistenten (vanaf de u16) die het leuk vinden om voor een groep te staan en een goede prestatie te leveren.

We zijn uniek! Eigenlijk is het niet normaal om dat van jezelf te zeggen, maar er zit wel een waarheid in. Bijna wekelijks horen we enthousiaste en betrokken ouders. Bijvoorbeeld over de clinic die Marco heeft georganiseerd, de Hammers busreis door Gerdien en Joost of het toffe 50-jarige jubileumfeest. Maar ook is er volop waardering over de dingen die achter de schermen gebeuren: een gezonde financiële situatie, de onderlinge afstemming van de communicatie-ouders en de nieuwe kledinglijn. Er zijn echter ook zorgen: de aansluiting van jeugd met senioren, komt mijn kind nog hogerop of blijft het team wel bij elkaar? Als we samen de schouders eronder blijven zetten dan maken we samen de vereniging gereed voor de toekomst!

Wat gaan we doen?

Op 29 juni gaan we een einde seizoen feest organiseren die meteen ook gebruikt wordt voor een passend afscheid van Stadsweiden als wedstrijdlocatie. Misschien klinkt een afscheid heel definitief maar dat hoeft niet want er blijven een flink aantal trainingsuren in Stadsweiden.

We weten al dat de horeca in de Sypel niet precies zo zal zijn als Stadsweiden. In gesprekken met de eigenaar Arnoud hebben we wel een goed gevoel gekregen dat hij z’n best gaat doen. De identiteit van onze vereniging gaan we zeker proberen mee te nemen. Bijvoorbeeld door bekers, ballen en dergelijke. Heb je hier ideeën over? Laat het weten!

Planning seizoen 2024 – 2025

Voor de nieuwe planning van Sypel 3 zijn Marc, Bauke, Daniel en Bonne volop bezig om afspraken te maken met de gemeente en andere binnensport verenigingen. We verwachten dat de nieuwe zaal in mei/juni beschikbaar is. Dan gaan we natuurlijk meteen kijken en eventuele problemen oplossen. Denk aan scoreborden, jurytafels, materialenkast, tribune enzovoort. Wil je helpen? Graag! Eventueel kunnen we er misschien al een paar trainingen organiseren, dat hoor je nog.

Omdat er meer ruimte is en trainingstijden zijn, kunnen de meeste teams twee keer gaan trainen. We verwachten bovendien extra teams te kunnen inschrijven. Hiervoor geldt natuurlijk dat er voldoende trainers zijn die het leuk vinden om voor een groep te staan en tijd willen investeren om er een goed team van te maken. Vele handen maken licht werk! De combinatie van een jeugdlid, een senior en eventueel een vader of moeder vinden we echt ideaal. Dit seizoen hebben we gewerkt aan een opleidingsaanbod en er ook al wat ervaring opgedaan. Maak hier vooral gebruik van! 

Namens de projectgroep Sypel 3: Marc F, Bauke, Barbara, Julian, Jeroen, Daniel, Marc v S en Bonne