Op 1 april bestaat Rebound ‘73 alweer 50 jaar. De jubileumcommissie wil daarom alle leden, oud leden, partners en betrokken ouders uitnodigen om dit met ons te vieren. Naast een feest in sportzaal Stadsweiden is er een receptie in Bar Sportief om herinneringen op te halen. Om 19.00 uur starten deze activiteiten.

Een dozijn voorzitters zijn er geweest in al deze 50 jaar. Helaas is de eerste voorzitter uit 1973 (Cors van der Staaij) niet meer onder ons, maar zijn verhaal om de basketbalvereniging op te richten leeft nog steeds. Wat was het geval? Oud-voorzitter Aart van Dam weet het nog goed: ‘Eigenlijk wilde Cors ‘iets met handbal’ gaan doen, maar daar was toen nog te weinig animo voor.’ Voor basketbal liep Harderwijk wel meteen warm, en zo werd op 1 april Rebound ‘73 opgericht. Locatie: restaurant Tima (waar nu steakhouse Tennessee zit).

Bijzonderheidje uit de oprichtingsakte: ’De B.V. Rebound ‘73 is opgericht te Harderwijk en is aangegaan voor de tijd van 29 jaar, 11 maanden en 16 dagen.’ Hier moet ongetwijfeld een bijzonder verhaal achter zitten. Wie dat verhaal kent mag het komen vertellen tijdens het jubileumfeest van 1 april aanstaande.

Ben je oud-lid of op een andere manier betrokken bij Rebound ‘73? Dan meld je aan voor het jubileum op https://rebound73.nl/jubileum en vragen kun je mailen naar reboundjubileum73@gmail.com.