Goed nieuws aan het begin van het seizoen is altijd fijn. De gemeente heeft akkoord gegeven voor een 3×3 buitenbasketbal veldje bij de Sypel. Om precies te zijn: naast de bestaande skatebaan. Vanuit onze vereniging wordt al een tijdje geprobeerd om dit financieel rond te krijgen, en dankzij een aantal subsidies is dit nu dus gelukt. Hoe cool is dat!

Hoe gaat het eruit zien?

Er komt een basket van het type Nijha Swish. Dit model heeft een variabele hoogte zodat ook de kleintjes goed kunnen meedoen. Verder komt er een rubberen vloer die (hopelijk) snel droogt. De belijning is gewoon de officiële standaard en de kleuren moeten nog worden uitgezocht. Aan het activiteitenteam (via Marjolein Zantinge) is gevraagd om over het ontwerp na te denken.

De tegenprestatie

Onze vereniging stimuleert iedereen om te sporten en bewegen op de manier die bij hem of haar past. Daarom is het belangrijk om activiteiten te organiseren op het nieuwe veldje. We hoeven dit niet alleen te doen. Samen met GA! Harderwijk en 3×3 Unites wordt er een sportief aanbod georganiseerd. We willen 10 personen benaderen die worden opgeleid als 3×3 leader. Er komt een openingstoernooi en uiteraard willen we zoveel mogelijk jeugd en ouderen in de wijk Stadsdennen uitnodigen om te komen basketballen.