Hi! Leuk dat je dit bericht leest! Ik zal me even voorstellen.

Mijn naam is Mees van de Kuil, ik ben 21 jaar en volg de opleiding sportkunde aan het Windesheim in Zwolle. Ik zit daar in het tweede jaar en ben momenteel bezig met mijn innoverende stage in semester 2. Naast mijn tijd op school voetbal ik bij VVOG maar houd ik mij ook veel bezig met andere sporten. Ik ben woonachtig in Harderwijk en ben blij dat ik lokaal betrokken kan zijn bij een stageopdracht in mijn eigen woonplaats.

Rebound’73 heeft mij de kans geboden om een innoverende opdracht voor jullie uit te voeren. Er komt een 3×3 veldje bij de Parkweg in Harderwijk. De aanleiding hiervoor? Het Sportpark Parkweg biedt namelijk diverse sport- en beweegmogelijkheden, maar balsport ontbreekt. Met de toevoeging van 3×3 basketbal voorzien we in de behoefte van mensen om te sporten en bewegen op de manier die bij hem of haar past. Daarnaast was er in de corona tijd geen echt bespeelbaar en vrij toegankelijk basketbal/3×3 veldje in die omgeving. Samen met basketbalvereniging Rebound ’73 en diverse samenwerkingspartners, zoals GA! Harderwijk, gaan we activiteiten organiseren waarmee we inwoners in de gemeente uitnodigen om te basketballen op Sportpark Parkweg. Van jong tot oud, met of zonder beperking, en ook voor inwoners met een lage sociaaleconomische status.

Ik ga mij de aankomende maanden bezig houden met het creëren van een onderzoeksverslag en draaiboek waarmee ik de volgende startvraag kan beantwoorden : “Hoe zorgen we voor een diversiteit aan sport en beweegaanbod rond het 3×3 veldje en geven hier uitvoering aan? Wat is ervoor nodig om de plannen duurzaam te maken, in ieder geval voor de komende drie jaar? En in samenwerking met de gemeente, Veld42, GA!Harderwijk, 3×3 Unites en stichting Beweeg naar Toekomst”. Zodra het veldje klaar is (we hopen op maart/april) ga ik hier volop gebruik van maken!

Ik hoop bij dit project mijn opleidingskwalificaties te verbeteren en hier ervaring in te krijgen vooral op het gebied van ontwikkelen en onderzoeken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik leer evalueren en adviseren. Ik ben enorm enthousiast om deze uitdaging aan te gaan en hoop dat ik van grote waarde kan zijn voor niet alleen Rebound maar vooral ook voor de mensen die we in beweging willen krijgen.

Mees

Locatie van het 3×3 veldje

 

Rebound kleuren in het 3×3 veld